Compania din Rusia YANDEX va ajunge si in Romania prin intermediul serviciul de taximetrie YanGO. Aceasta companie noua a preluat din anul 2017 mai toate operatinile UBER de pe teritoriul Rusiei si din alte zone ale fostei RSS.

Yandex promite tuturor utilizatorilor preturi mult mai mici si servicii mai inteligente in domeniul automobilelor sau serviciilor destinate transporturilor de persoane.

Aceasta plaftorma noua dezvoltata de catre developerii rusi spre deosebire de competitorii săi, aplicația Yango folosește propriul sistem de cartografiere, direcționare și navigație, precum și o distribuire inteligentă a comenzilor, pe baza tehnologiilor Machine Learning.

Ceea, ce potrivit reprezentanţilor companiei, aces lucru permite servicului să scadă costurile unei curse.

Yandex este activă în foarte multe domenii: a lansat propriul smartphone, testează mașini autonome, are site-uri de anunțuri, a lansat propriul asistent vocal și are operațiuni în multe țări din Europa de Est.

În Rusia, unde sunt produse modelele Duster, Sandero și Logan, dar vândute sub sigla Renault, Yandex va furniza pentru mașinile mărcii franceze serviciile de infotainment de pe bord (navigație, asistent vocal, muzică).

În prezent, plata curselor este disponibilă doar prin intermediul unui card bancar înregistrat în aplicație.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare