Nu e un secret că în doar câțiva ani, mașinile noastre ne vor putea duce unde vrem în timp ce ne relaxăm.

Asta ar putea îmbunătăți considerabil calitatea vieții noastre. Poate părea fictiv sau imaginar, dar revoluția auto autonomă este în curs de desfășurare.

Faptul că auto-conducere mașini au început deja să fie produse este destul de impresionant.

Viitorul transportului este luminos, și auto-conducere mașini sunt aprins calea. Dar, în mijlocul tuturor buzz s-ar putea fi întrebam, cum funcționează auto-conducere mașini?

Multe mașini din ziua de azi sunt deja semi-autonome. Unele au caracteristici cum ar fi auto-parcare.

Mașinile complet autonome intră în scenă.

Tesla a început deja să vândă soluții autonome, iar Google intenționează să lanseze o linie autonomă de produse pentru vehicule pe piață până în 2020.
A greși e omenește.

Deci, de ce mașini autonome? Un studiu recent a arătat că peste 90% din accidentele rutiere sunt cauzate de erori umane. Pentru a greși este uman, dar în spatele volanului, greșelile sunt de multe ori catastrofale.

Accidentele au dus la un număr masiv de decese inutile—vieți care ar fi putut fi salvate altfel prin conducere mai sigură. Acest lucru este în cazul în care auto-conducere masini intra. Ce au de oferit?

Mașinile autonome sunt mult mai sigure decât mașinile conduse de oameni. Nu sunt afectate de factori precum oboseala șoferului, emoție sau boală. Acest lucru le face foarte sigure.
Auto-conducere masini sunt întotdeauna atent și activ, observarea mediilor lor și scanarea mai multe direcții.

Ar fi dificil să facem o mișcare pe care mașina nu a anticipat-o.Adoptarea autoturismelor auto ar însemna drumuri mai sigure, ceea ce ar însemna, la rândul său, o cerere mai mică de servicii de răspuns în caz de urgență, prime de asigurare scumpe, ca să nu mai vorbim de economii în materie de asistență medicală în caz de accident pentru toată lumea.

Cum Funcționează Auto-Conducere Mașini?

Salturile și limitele tehnologice pe care le-am realizat în ultimii ani au culminat în cele din urmă cu transformarea auto-șoferilor într-o realitate.

Auto-conducere autoturisme sunt posibile doar astăzi din cauza existenței a trei tehnologii:

1: Senzori De IoT

Există multe tipuri de senzori disponibili astăzi care fac din mașinile autonome o realitate. Senzorii pentru monitorizare la fața locului, avertizare de coliziune înainte, radar, aparat de fotografiat, LIDAR, și ultrasonic toate lucrează împreună pentru a face posibilă navigarea unei mașini cu auto-conducere.

2: Conectivitate IoT

Mașinile care conduc singure utilizează cloud computing pentru a acționa pe baza datelor de trafic, a vremii, a hărților, a mașinilor adiacente și a condițiilor de suprafață, printre altele.

Acest lucru îi ajută să monitorizeze mai bine împrejurimile și să ia decizii în cunoștință de cauză. Auto-conducere autoturisme trebuie să fie conectat la internet, chiar dacă edge calculator hardware poate rezolva sarcini mici de calcul la nivel local.

3: Algoritmi Software

Toate datele colectează masina trebuie să fie analizate pentru a determina cel mai bun curs de acțiune.

Aceasta este funcția principală a algoritmilor de control și a software-ului. Aceasta este partea cea mai complexă a auto-conducere masina deoarece trebuie să ia decizii fără cusur. Un „defect”, ca în accidentul auto al lui Uber, poate fi fatal.

Google și Tesla conduc încărcătura.

Cele mai faimoase mașini de auto-conducere existente în prezent sunt cele făcute de Tesla și Google.

Mașinile Tesla lucrează analizând mediile lor folosind un sistem de software cunoscut sub numele de”Autopilot”. Pilotul automat folosește camere de înaltă tehnologie pentru a vedea și a colecta date despre lume, la fel cum ne folosim ochii pentru a face, folosind ceea ce se numește „viziune computerizată” sau recunoaștere sofisticată a imaginii.

Apoi interpretează această informație și ia cea mai bună decizie pe baza acesteia. Așa cum am spus mai devreme, tehnologia lui Tesla este deja vândută astăzi.

Pe de altă parte, Google are o abordare foarte diferită față de mașinile sale. Mașinile care conduc singure Google folosesc LIDAR. Pe scurt, lidar e ca un radar, dar cu lumină în loc de unde radio. Această tehnologie a senzorilor face ca mașinile Google să ocolească nevoia de roți de direcție și pedale.

Am început acest articol cu întrebarea, cum funcționează auto-conducere mașini? Să-i punem capăt cu altul: ce obstacole mai stau în calea mașinilor care se conduc singure?

Calea către mașinile care conduc singure, ca toate marile descoperiri, este plină de obstacole. Unele dintre aceste obstacole sunt tehnologice, dar multe sunt Politice și de reglementare.

Articolul anterior

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare