Având în vedere toate opțiunile de ulei de motor , alegerea uleiului potrivit pentru mașina dvs. ar putea părea o sarcină imposibil de efectuat sau descurajantă. În timp ce există un munte de informații pentru a afla mai multe despre diferitele opțiuni de ulei, primul pas este foarte simplu: Uitați-vă în manualul automobilului dvs.

Manualul masinii dvs. va afisa greutatea necesara recomandata a uleiului, indiferent daca acesta este un standard ca 10W-30 sau ceva mai neobisnuit.
Mai târziu, vom explica ce înseamnă greutatea și cum trebuie să o ajustați în funcție de anotimpuri.
Viscozitatea înseamnă rezistența fluidului la curgere.

În motorina, este evaluată la zero grade Fahrenheit (reprezentată de numărul precedent „W” pentru iarna) și la 212 grade (reprezentat de al doilea număr în desemnarea vâscozității).

Uleiul de motor se înclină în timp ce se încălzește și se îngrose pe măsură ce se răcește. Deci, cu aditivii potriviți pentru ai ajuta să reziste la subțierea sa, insa un ulei poate fi evaluat pentru o viscozitate când este rece..Pentru moment, alegeți un ulei cu vascozitata recomandată de la un brand care afișează simbolul starburst care indică faptul că uleiul a fost testat de Institutul European al calitatii. În plus, pe container există o denumire de serviciu cu două caractere.

Cu cât este mai rezistent la subțiere, cu atât este mai mare numărul secund (10W-40 față de 10W-30, de exemplu) și asta e bine. În rațiune, uleiul mai gros, în general, sigilează mai bine și menține un film mai bun de lubrifiere între piesele în mișcare.
La sfârșitul temperaturii scăzute, uleiul trebuie să fie rezistent la îngroșare, astfel încât să circule mai ușor pe toate părțile mobile ale motorului.
De asemenea, dacă uleiul este prea gros, motorul necesită mai multă energie pentru a întoarce arborele cotit, care este parțial scufundat într-o baie de ulei.
Grosimea excesivă poate face mai dificilă pornirea motorului, ceea ce reduce economia de combustibil. Un ulei de 5W este de obicei ceea ce este recomandat pentru utilizarea în timpul iernii.

Cu toate acestea, uleiurile sintetice pot fi formulate pentru a curge chiar mai ușor atunci când sunt reci, astfel încât acestea pot trece teste care îndeplinesc ratingul de 0W.

Cel de-al doilea număr în clasa de vâscozitate – „40” în 10W-40, de exemplu – vă spune că uleiul va rămâne mai gros la temperaturi ridicate decât unul cu un al doilea număr inferior – „30” în 10W-30, de exemplu .
Ceea ce este cu adevărat important este faptul că utilizați vâscozitatea de ulei recomandată de manualul proprietarului mașinii.

Articolul anterior

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare