Căldura verii, praful și traficul de oprire și oprire, își vor lua amprenta asupra mașinii tale chiar și într-un oraș precum Timisoara. Adăugați efectele iernii trecute cu toată zăpada și gheața pe care ați putea fi pregătiți pentru o cădere nervoasă. Puteți diminua șansele de defecțiune mecanică prin întreținere periodică … vehiculul ar trebui să dureze mai mult și comanda un preț mai mare de revânzare, de asemenea!

Unele dintre următoarele sfaturi sunt ușor de făcut; altele necesită un tehnician auto calificat.

Verificarea filtrelor de Aer Condiționat din interiorul automobilului.
Un sistem de operare marginal va eșua pe vreme caldă. Verifică sistemul de către un tehnician calificat. Noile modele au filtre de aer de cabină care curăță aerul care intră în sistemul de încălzire și aer condiționat. Verificați manualul proprietarului pentru locația și intervalul de înlocuire

Sistem De Răcire
Cea mai mare cauză a căderilor de vară este supraîncălzirea. Sistemul de răcire trebuie să fie complet spălat și reumplut la fiecare 24 de luni. Nivelul, starea și concentrația agentului de răcire trebuie verificate periodic. (Un amestec 50/50 de antigel și apă este de obicei recomandat.) DIYers, nu scoateți capacul radiatorului până când motorul sa răcit bine! Rigiditatea și starea centurilor de transmisie, a clemelor și a furtunurilor trebuie verificate de un profesionist.

Ulei
Schimbați filtrul de ulei și ulei, astfel cum este specificat în manualul dumneavoastră mai des (la fiecare 3000 de mile) dacă faceți escale scurte frecvente, excursii extinse cu o mulțime de bagaje, sau remorca o remorcă.

Performanța Motorului
Se înlocuiesc alte filtre (aer, combustibil, PCV etc.), astfel cum este recomandat mai des în condiții de praf. Obține probleme de conducere a motorului (porniri grele, mers în gol, trage de timp, putere diminuată, etc.)

Ștergătoare De Parbriz
Un parbriz murdar provoacă oboseală la ochi și poate reprezenta un pericol de siguranță. Înlocuiți lamelele uzate și achizitionati un solvent de spălare a parbrizului.

Lumini
Inspectați toate luminile și becurile; înlocuiți becurile arse; curățați periodic murdăria și insectele din toate lentilele. Pentru a preveni zgarieturi, nu folosi o cârpa uscata.

Anvelope
Verificați presiunea anvelopelor o dată pe lună; verificați-le cât sunt reci înainte de a conduce pentru orice distanță. Nu uita să-ți verifici și rezerva și să te asiguri că cricul e în stare bună. Examinați anvelopele pentru durata de viață a benzii de rulare, purtarea inegală, și ventuze; verificați trotuarele pentru tăieturi și crestături. O aliniere este justificată dacă există o uzură inegală a benzii de rulare sau dacă vehiculul dumneavoastră trage într-o parte.

Frâne
Frânele trebuie inspectate conform recomandărilor din manualul dumneavoastră, sau mai devreme dacă observați pulsații, prindere, zgomote sau o distanță mai mare de oprire. Problemele minore ale frânei trebuie corectate prompt.

Baterie

Bateriile pot ceda în orice moment al anului. Singura modalitate corectă de a detecta o baterie slabă este cu echipamente profesionale. Asistență de rutină: înlăturarea coroziunii de la stâlpi și cabluri; curățarea tuturor suprafețelor; re-strângerea tuturor conexiunilor. Dacă capacele bateriei sunt detașabile, verificați lunar nivelul lichidului.Evitați contactul cu depozitele corozive și acidul bateriei. Purtați ochelari de protecție și mănuși de cauciuc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare