Sfaturi Utile
5 min read
117

Aplicatii Auto Utile

septembrie 9, 2019
1
Aplicatii Auto Utile

Cele mai utitilizate „aplicatii auto” pentru parcurgere unor drumuri sau orase care au o dificultate mai ridicata sau un trafic mai intens. Google Maps sau Waze ?

Compatibilitatea aplicatiilor auto Google Maps si Waze.

Aceste aplicatii software sunt disponibile pentru mai multe tipuri de platforme mobile precum: Android, iOS (Apple). Există versiuni mai vechi de Waze pentru Symbian, Blackberry și Windows Mobile 6.x/7.x, dar aceste versiuni nu mai sunt suportate de catre sistemele de operare din dispozitive. Acestea au fost inlocuite cu android.

Aplicatia Auto Google Maps :

Compania Google a lansat aplicatia  Google Maps care este 100% dedicata serviciului de navigare avand ca baza de functionare  semnalul GPS  care este transmis din satelit spre telefon si a conexiunii la internet. Acesta aplicatie auto dezvoltata de compania Goolge este specializata în cartografierea online a globului pământesc și permite vizualizarea de hărți, fotografii făcute din satelit cu suprafața Pământului.

Geocoder-ul special Hărți Google interprează adresele dintr-o țară în limba corespunzătoare țării respective. Acest serviciu este disponibil pentru Statele Unite ale Americii, Canada și majoritatea țărilor europene (inclusiv și România).

Serviciul permite de asemenea și marcarea unui drum personalizat pentru o anumită călătorie. Ruta poată fi trasat liber între două locații, sau concepută automat.

Este adăugat și un timp aproximativ de parcurgere. Traseul poate fi împărțit în câteva etape (de asemenea personalizabile).

Puteți căuta diverse destinații folosind latitudinea și longitudinea acestor (spre exemplu, dacă veți căuta 46.1756429,21.3634911,18z veți fi conduși către noul magazin rapidauto.ro care a fost deschis in orasul Arad.

Această opțiune oferă utilizatorului posibilitatea să își calculeze rutele între două sau mai multe puncte. Aceste rute pot fi schimbate, prin „drag-and-drop”, în funcție de preferințe.

Aceasta aplicatie auto ne permite sa configuram anumite caracteristici importante , cum ar fi :

Ruta rapida – Care ne va indruma intotdauna catre autostrazile disponibile din traseu.

Ruta ocolitoare – In cazul in care Ruta rapida este supra aglomerata, puteti selecta o ruta secundara de tipul drumurilor judetene, europene sau chiar comunale.

Va recomandam, sa actualizati aplicatia google maps de fiecare data cand este posibil. Aceste noi actualizari pot reprezenta trasee noi, sau drumuri provizorii / permanent inchise .

O extra opțiune utila in domeniul auto provenita din aplicatia google maps este punerea la dispozite a traseului amănunțit, ce poate fi listat și urmărit, de ex „drum in lucru, limite de viteza,drum aglomerat, accident in fata, sau alte pericole aflate pe carosabil”.

Pentru ca aceasta aplicatie destinata pentru navigarea auto, moto, etc. sa devina mai precisa si mai complexa, google a adaugat posibilitatea  utilizatorului să adauge drumuri sau clădiri noi, ce nu sunt încă reprezentate pe hartă.

Acest lucru se face prin trasarea cu creionul a drumului, cel mai exact fiind atunci când avem un traseu înregistrat cu GPS-ul, care încă nu există pe hartă. Acesta trebuie să fie aprobat înainte de a apărea pe hartă.

Aplicația Hărți Google a fost lansată în varianta pentru telefon mobil încă din anul 2006, la doar 1 an de la apariția online, pe atunci folosindu-se Java.

Tehnologia a evoluat, iar cu timpul aplicația a devenit foarte populară în rândul utilizatorilor de smartphone-uri cu sistemul de operare Android.

Aplicația poate să caute locații prin comenzi vocale, să afișeze starea traficului, să afișeze imagini din satelit, să arate imagini stradale prin serviciul Google Street View și să se conecteze cu bordul unei mașini.

Aplicatia auto Waze

A luat naștere în anul 2006 în Israel. În luna iunie 2013, Waze a fost achiziționată de compania Google pentru suma de 1,3 miliarde dolari.

Pentru utilizarea aplicației auto Waze este necesară o conexiune permanentă la Internet. Waze poate funcționa și fără o conexiune de internet, dar se pierd din beneficiile utile pe care le aduce aplicatia auto Waze.

Așadar, ruta pe care ți-o oferă aplicatia auto Waze se bazează atât pe condițiile de trafic de la acel moment, furnizate de ceilalți utilizatori Waze aflați în trafic, cât și de istoricul traficului de la ora și din ziua respectivă, astfel că ruta furnizată să fie întotdeauna cea mai bună.

Spre deosebire de celelalte navigatoare GPS, harta Waze este în permanență actualizată, de obicei cam la un interval de 2-3 zile, uneori chiar zilnic. Harta se actualizează automat de către aplicație fără a fi nevoie de intervenția utilizatorului.

Ce alerte rutiere sunt pe harta aplicatiei auto waze?

Alertele sunt de câteva tipuri:

  1. Trafic (moderat, intens, blocat)
  2. Poliție (vizibilă, ascunsă)
  3. Accidente (minor, major)
  4. Pericole pe drum (obiect pe drum, drum în lucru, groapă, vehicul oprit pe drum, cadavru animal)
  5. Pericole pe acostament (vehicul oprit, animale, indicatoare lipsă)
  6. Vreme (ceață, grindină, ploaie, zăpadă)

În plus, pot fi raportate camere de viteză, probleme pe hartă, prețul carburanților în stațiile de alimentare (Benzină, Motorină, Motorină+ și GPL) și drumuri închise.

Aplicatia auto Waze se integrează cu platforma de socializare Facebook

Dacă ai un cont Facebook, e mult mai ușoară autentificarea. Mai mult, poți să îți vezi prietenii care sunt și ei conectați, iar dacă ei sunt în apropiere o să-i vezi pe hartă.

Naveta dintre serviciu și casă devine astfel mai amuzantă. Atunci când tu și ceilalți prieteni conduceți spre același loc, vei putea să îți vezi prietenii pe „bara cu prieteni”, precum și timpul estimat al sosirii.

Asadar, aplicatia auto destinata ghidarii prin semnal gps Waze, este probabil singura, dacă nu cea mai bună, navigație menită să ofere utilizatorului cele mai bune, rapide și actualizate rute, precum și informatii despre ruta selectata.

In cazul in care va considerati un clasic, exista posibiltatea de va echipa autoturismul cu  statii radio.

 

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare