Schimbare Permis de Conducere

 

Acte necesare schimbare permis de conducere

  1. Fișă medicală    – in original, pe care o poți face la o clinică medicală autorizată în urma unore teste și analize medicale din care să rezulte că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.
  2. Taxă de permis  – costă 68 de lei și poate fi achitată la orice sucursală CEC Bank sau la ghișeu odată cu depunerea documentelor. Chitanța în original trebuie atașată în dosarul de permis.
  3. Cartea de Identitate – ai nevoie de ea în original și copie (Atenție … să nu fie expirată).
  4. Permisul de conducere expirat sau care urmează să expire în original.

Procedura de schimbare permis de conducere:
Trebuie să mergeți la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) cu actele necesare schimbare permis de conducere, acolo veți completa formularul de solicitare eliberare permis și vi se va face și o poză pentru permis (așa că vă puteți aranja înainte) și va trebui să ridicați apoi de la alt ghiseu permisul după minim 2 ore (sau puteți opta și pentru primirea noului permis prin poștă).

Pare destul de simplu și rapid !

  • Tips!
    – Permisul de conducere poate fi livrat prin poștă și la alta adresă decât cea de domiciliu, va trebui să specificați adresa când veți fi la ghiseu.
    – Atenție ! Dacă vă schimbați adresa de domiciliu va trebui să vă schimbati doar cartea de identitate nu și permisul de conducere.
    – Puteți aplica pentru preschimbarea permisului de conducere și înainte de expirarea valabilității administrative a acestuia .
  • – Alte detalii sau noutăți le puteți găsi direct pe site-ul Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV)

Echipa RapidAuto vă urează, Drumuri Bune !

Aplicatii auto utile pentru navigare.Google sau waze
Articolul anterior

Urmatorul articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare