Golf R este un model Golf bine echipat, oferind caracteristici premium și performanțe excelente. Vine cu tapițerie din piele, scaun șofer reglabil electric în 12 direcții, scaune încălzite, climatizare automată, sistem de infotainment cu ecran tactil și navigație, cruise control, acces fără cheie și iluminare ambientală. Motorul său turbo de 2,0 litri cu patru cilindri produce 292 CP și un cuplu de 280 lb-ft. Transmisia poate fi manuală sau automată cu dublu ambreiaj DSG. Golf R are tracțiune integrală 4Motion și suspensie reglabilă dinamică.

Cu toate că pare o mașină de cumpărături obișnuită, Golf R ascunde în realitate performanțe impresionante. Este distractiv de condus rapid și menține caracterul practic al unui Golf obișnuit. Are aceeași capacitate de pasageri și de depozitare ca orice alt Golf, și experiența de condus poate fi confortabilă și relaxantă în modurile de rulare Comfort sau Normal. Cu toate acestea, economia de combustibil nu este punctul său forte, având un consum de 10,4/7,9 l/100 km și necesitând combustibil premium.

Golf R oferă performanțe impresionante, cu o accelerație de la 0-100 km/h în 4,8 secunde. Manevrabilitatea sa este excelentă datorită tracțiunii integrale și a anvelopelor aderente, oferind stabilitate și aderență în viraje. Cu toate acestea, uneori există o întârziere a turbocompresorului la turații mici și transmisia automată DSG alege întotdeauna cea mai mare treaptă de viteză posibilă în modul Drive. Cu transmisia manuală, experiența de condus poate fi mai conectată.

Interiorul Golf R are scaune sport R exclusive, tapițate cu piele și foarte confortabile. Materialele folosite în habitaclu sunt de calitate, cu suprafețe moi și detalii bine finisate. Instrumentele sunt clare, iar sistemul audio Fender oferă un sunet puternic și clar. Sistemul de infotainment dispune de integrare smartphone cu Android Auto, Apple CarPlay și MirrorLink.

Golf R oferă o valoare excelentă în raport cu performanțele sale. Prețul său este mai mare decât un Golf obișnuit, dar comparativ cu concurenții săi direcți, cum ar fi Subaru WRX STI, Honda Civic Type R și Ford Focus R, Golf R are un preț similar sau mai mic și este mai puțin zgomotos. Aspectul discret și performanțele sale nebune îl fac să se remarce în segment.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare